top of page
  • Yazarın fotoğrafıYeşim Atik

YAS TUTMAK

Yarayı açık bırakıp kabuk bağlanmasına izin vermek, acıyan yeri  görerek acının içinde kalarak, kalbinin boğazında atmasını, kolunu kaldıracak halin olmamasına rağmen bas bas bağırma isteğinin içinde kalmak, hatta tam ortasında durmak.

Bu zamanlarda nedendir bilmem her şey üst üste gelir, geleni de kabul et. İçinden çıkmaya çabaladıkça daha çok batarsın kal orada. Gelenlerde sen varsın, seni sen olman için zorlayan sınavlar var. Başını eğip acının içinde arabesk mi olacaksın yoksa “hoppp dur bakalım sobe” mi diyeceksin? Kayıpların ardından göz yaşı dökmek hatta tepinerek ağlamak, kendini biraz kapatmak acının içinde kalmak kaybettiğin şey ile ilgili hatıraları yeniden anmak dibine kadar yaşamak gerekiyor acıyı. Acının hakkını vererek yaşamalısın veda etmek basit değil.

Acının içindeysen bir şeylere veda ediyorsun demektir. Çevrende hadi kalk saçmalama diyenler olacak onları duyma bırak konuşsunlar. Acının içindeyken bir öfkede gelir hayata karşı veya gidene, yanlız kalmanın getirdiği öfke ve acı karışımı duygu ile hop ayağa kalkmak istersin ama bu ayaklanma geçici çabucak söner.

Çevrende sessiz yanında olanlara bak sadece yanında olana yaslan bir teselli sözcüğü etmeden seni dinleyenler mutlaka vardır, kendini sorgusuz bırakacak bir kucak, bırak kendini bedel düşünme. Acı geçer izi kalır.. İz hep kalacak önceleri bir damla gözyaşı sonra dudaklarda buruk bir gülümseme olacak bu iz. İçinden inceden bir iç çekiş gibi.

Tüm yaralar iyileşir bazısının izi kalır, bazısının sızısı. Tamamen yok etme çabasına girme sadece acıdığını kabul et. Acıyı kabul etmeden yas sürecini yaşamak çok zor. Yas tutunmadan, sağa sola sarmadan yaşanır. İçine, hislerine dön tüm bedenin yas tutarken zihnini sadece izle, sağa sola savruluşunu acının içinde arabesk oluşunu, güçlü duruşunu, bir sorun daha geldiğinde öldüm bittim, neden ben? demesini hepsini izle karışma zihnin oyunlarına izleyici ol.

Zihnin oyunlarını izleyerek yolu bulacaksın, gelen göz yaşını gelen öfkeyi bırak aksın. Bir sabah uyanacaksın ve artık canın daha az acıyacak daha daha sakin atacak kalbin. Biraz sabır büyümek sabır ister…

Son Yazılar

Hepsini Gör

KALP ÇAKRASI

KALP ÇAKRASI

bottom of page